Solbærpureen:
500g friske solbær
½ stag vanilje (3 gram)
200g sukker
Solbær, sukker og den åbne vaniljestang koges ved lav varme til moderat, tyk konsistens ca 30 minutter. Solbærmassen afkøles og pureres til en ensartet konsistens. Derefter sættes pureen i køleskabet hvor den bliver meget stiv som solbærmarmelade.
Vaniljeisen:
4dl sødmælk
5dl piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
2½ + 2dl flormelis
1 stang vanilje, 6g, åbnet på langs
Mælk, piskefløde, vanilje og 2½ dl flormelis hældes i en gryde og opvarmes til 80 grader. Sørg for at få alle vaniljekornene ud af stangen når den en varm, ved at massere på den. Evt. må kornene skrabes ud.
Æggeblommer og 2 dl flormelis piskes til en lys, gul luftig æggesnaps.
Den opvarmede mælkeblanding hældes op i æggesnapsen, en skefuld af gangen under piskning, for langsomt at varme æggene op. Når halvdelen af mælkeblandingen er oppe i æggesnapsen tilsættes resten i en stråle, mens der piskes.
Ægge-flødeblandingen hældes tilbage i gryden og det hele opvarmes under omrøring til 84 grader hvor æggene legerer cremen og den tykner. Vaniljecremen køles hurtigt af under omrøring (jeg bruger en vask fyldt med iskoldt vand). Cremen køles helt af i køleskabet 6-24 timer. Isen fryses ( – jeg brugte min ismaskine)
Når isen er færdig hældes den i en frysebøtte og stille i fryseren. Når den er næsten helt stiv lægges ca. halvdelen af solbærpureen oven på isen og pureen røres forsigtigt ned i isen så de fine striber står smukt.