Turkey Tetrazzini er en ret som har været kendt i min familie siden jeg som barn i slutningen af 1960erne boede i Chicago. Faktisk ved jeg ikke om den findes her i danmark, og hvad den skulle kaldes. Det er en ret som er moderne lige nu, hvor kampen mod madspild er noget vi hører om i nyhederne næsten dagligt. Spiser man kalkun til juleaften kan det ikke undgåes at der er rester, da det er en stor fugl. Efter nogle dage orker man simplethen ikke at spise mere, og der kan man så lave en ret med en helt anden smag, nemlig Turkey Tetrazzini.
Ingredienser
- 180 g spagetti
- 75 g smør
- 120 g hvedemel
- 650 ml kyllingeboullion/kyllingesuppe
- 2,5 dl kaffefløde
- 0,75 dl tør Sherry
- 1 tsk fint salt
- 2,5 dl champinon i skriver
- 5,5 dl stegt elle kogt hønse/kyllinge/kalkunkød i mindre bidder.
Metode
Spagettien brækkes i mindre stykker og koges i saltet vand til den er al dente. NB den må ikke koges for mget,n da de siden hen skal bages når retten sættes i ovnen.
Sovsen er opbagt: smør smeltes, hvedemel tilsættes og røres godt til det er jævnt. Boullionen tilsættes gradvist under piskning/omrøring. Derefter fortsættes med kaffefløden og sherry. Tilsidst smages sovsen til med salt og peber. Champinon og groft hakket grøn peber tilsatte som det sidste. Så tilsættes pasta og kalkunkødet og det blandes godt.
Kødstugningen hældes op i et fald ildfast fad eller en bradepanden. Overfladen drysses med revet parmesan og retten sættes i en 175 grader varm ovn, hvor den bages i 30 minutter.
Serveres med en portion salat og flutes til.