Tomat­marme­lade med fin frugtsmag

Denne opskrift giver en marmelade  som smager lækkert af hyben. Opskriften hedder egenligt: Tomatmarmeladen:  den som smager af jordbær. Hvorfor min marmelade smager af hyben og ikke jordbær ved jeg ikke. Måske skyldes det sammensætningen af de tomatsorter som blev brugt i den givne marmelade,

Jeg lavede den første gang i sommeren 2018 da det lød interesant. Jeg brugte en blanding af flere forskellige røde og sorte tomater, hvorfor jeg valgte at køre de kogte tomater igennem min nyindkøbte foodmill så de mørke lidt skæmmende tomatskalder forsvandt. Endvidere valgte jeg af bruge rigtig vanilje i stedet for vaniljesukker som der stod i den oprindelige opskrift. Marmeladen smager ikke af jordbær som den skulle.

INGREDIENSER (til én krukke)
300 gram cherrytomater eller andre tomater.
100 gram rød peber
1 dl vand
1 spsk honning
Lidt citronsaft
220 gram sukker
½ stang vanilje

TILBEREDNING
Tomaterne skæres i grove stykker og peberfrugt i små tern.
Hæld tomaterne i en gryde med honning, den flækkede vaniljestang, vand og citronsaft.
Lad det koge let i ca. 20 minutter under jævnlig omrøring.
Kør derefter blandingen igennem en foodmill for at sortere tomatskrallerne og frøene fra.
Blandingen koges derefter op med den fint skårne røde peber i 10 15 minutter. Så tilsættes sukker
Lad det koge 20-30 minutter under omrøring.
Når det begynder at tykne, tages gryden af pladen. Hvis det ikke tykner tilstrækkeligt kan der tilsættes 0,5 tsk Melatin til at tykne marmeladen.
Hæld marmeladen på rengjorte, atamonskyllet glas som straks lukkes tæt.
Nyd denne marmelade til god ost, brød eller andet godt som topping.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *