Dette er en opskrift jeg fik da jeg som ung boede i USA.
- 50g Gær
- 1,5dl vand
- 1 drys sukker
Blandes og står til det bobler godt. Er meget aktiv gær er vigtig for denne opskrift.
- 275ml Mælk
- 65g Smeltet smør
- 1,5dl Sukker
Blandes og afkøles. Den boblende gær tilsættes. Desuden tilsættes
- 2 Æggeblommer
- 1/4tsk Fint salt
- 1 tsk Revet citronskal
- 8 1/4 dl hvedemel (bør sigtes inden melet afmåles)
Melet tilsættes sidst og dejen æltes færdig. Dejen forhæver i 45minutter.
Nu laves sirupssovsen:
- 1,5dl Vand
- 4,4dl Mørk Farin
- 65g Smør
Blandes i en gryde og koges til det har konsistens af sirup. Afkøles.
Dejen slås ned, æltes og rulles derefter ud til et rektangel. Dejen skal være ca 5mm tyk.
Dejen pensles/drysses med
- 60g Smeltet smør
- Halvdelen af “siruppen”
- 1,5dl Rosiner
- 0,5dl Sukker
Nu rulles dejen til en pølse som er ca 6cm i diameter.
Rullen skæres i 2,5cm tykke skriver.
En springform smøres. Den anden halvdel af “siruppen” hældes i formen sammen med
- 1,5dl Hakkede valnødder
Læg sneglene oven på. Efterhæver i 25minutter eller til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 180grader mens dejen efterhæver.
Bollerne bages i 30minutter
Tages varme ud af formen. Serveres lune eller kolde