Rom-rosin is er en af mine yndlingsis. Jeg har flere gange lavet bananis med rom og familien har nydt den dejlige aromatiske smag som denne is har. Jeg fik derfor lyst til at bygge videre på isen med rom og rosiner.
Jeg valgte at bruge grønne rosiner da de har en helt speciel smag, som giver isen en mere komplex smag. I Odense kan grønne rosiner købes i Bazaaren.
- 6 meget modne bananer
- 3 spsk citronsaft
- 2 dl flormelis
- 1 brik vaniljecremesovs
- 3 dl piskefløde
- 100g grønne rosiner
- 1 dl god mørk rom
- 50 g pistacie nødder
De grønne rosiner overhældes med rom og trækker mindst 2 timer, gerne mere.
Pistacienødderne hakkes groft, derved intensiveres smagen af nødderne til isen.
Isen:
Skrællede bananer, citronsaft og florsukker blendes til en puré i en food processer. Kom puréen over i en skål. Vaniljecremesovsen og rommen fra rosinerne tilsættes og det blandes grundigt. Blandingen køles extra godt af, evt i fryseren. Lige før den køres i ismaskinen tilsættes den stift piskede fløde.
Ismassen fryses til is i din ismaskine. Når isen har konsistens af soft ice tages isen ud i en beholder. Rosiner og pistace nødder tilsættes og det hele røres godt sammen.
Isen fryses færdigt i fryseren.
Denne is smager meget af rom, så den er nok ikke til de yngste is-spisere, men den er god til voksne is-elskere, som sætter pris på en kraftigt smagende, krydret is.
God fornøjelse med denne lækre is.