Lækker suppe med 2 slags selleri. Du får en stor portion til 4 personer eller en mindre portion til 6 personer.
Ingredienser
2spsk Olivenolie
1,5 liter tyndt skåret bladsselleri i tynde skiver
1 stort gult løg, groft hakket
0,75liter knoldselleri i tern
1,5 liter kyllinge boullion
1 lille lauberblad
3 kviste frisk timian
1 dl piskefløde
Salt, peber
1/4 tsk muskatnød
Metode:
Hakket løg og de skiveskårne bladselleri risktes i olivenolien. Steges til løgene er klare og blegselleri begynder at tage farve.
Tilsæt derefter knoldselleri og rist disse i 2 minutter.
Tilsæt kyllingboullion, lauerbærblad og timian og kog grøntsagerne i 30 minutter til de er meget møre.
Fjern krydderurterne
Purer suppen i blenderen.
Hæld suppen tilbage i gruden, tilsæt piskefølde og muskatnød og smag til lad salt og peber.
Suppen serveres rugende varm med en skrive godt brød.