Denne kage bagte min mor hver jul. Den er ikke til kalorieforskrækkede mennesker!
- 185g Smør
- 185g Chokolade (mørk helst > 66% ellers bliver kagen for sød)
- 750g Sukker
- 6 æg
- 750g Hvedemel
- 1,5tsk Hjortetaksalt
- Hakkede smuttede mandler
- Hakket Sukat (kan udelades hvis man ikke bryder sig om det)
Smør og chokolade smeltes sammen i en gryde over svag varme. Der slukkes når konsistensen er ensartet. Først røres sukker i. Derefter tilsættes æggene et af gangen, der røres godt mellem hvert æg. Hjortetaksaltet sigtes sammen med halvdelen af hvedemelet og det røres i dejen. Hakkede mandler og sukat røres i dejen hvorefter den sidste del af melet røres i. Dejen er tung og klistret.
Dejen hældes i en smørsmurt eller bagepapirs-beklædt bradepande 35 x 40cm og bages ved 170 grader i 25 minutter. Ovnen må ikke åbnes mens den bager. Du ved at kagen er færdig når den centrale del af kagen lige synker sammen. Kagen tages ud af ovnen, overdækkes med et lag bagepapir, et viskestykke og et par aviser og stille kold til dagen efter.
Kagen skæres ud i 2x4cm stykker og lægges i en kagedåse. Kagen kan med fordel fryses i større stykker som tages ud efter behov.
Kagen skal helst være lidt klæg inden i, så smager den nærmest som konfekt.