Varm ovnen op til 225gr. Alle ingredienser bør være ved stuetemperatur.
Ingredienser til lagkagebundene:
- 100g Smør
- 100g Flormelis sigtet
- 1 tsk Vaniljesukker
- 1 Æggeblomme
- 1 Æg
- 100g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 2 spsk Kakao
- 2-3 spsk Mælk
Piskes/Røres sammen i den nævnte rækkefølge, dejen hældes i 2 smørsmurte forme til lagkagebunde,
Bages 10 min og afkøles helt inden kagen samles.
Ingredienser til smørcremen:
- 100g Smør
- 100g Flormelis sigtet
- 1 tsk Kanel stødt
- ½ tsk Ingefær pulveriseret
- 1/8 tsk Nelliker
- 1 spsk Hakket sukat
- 1 spsk Hakket pomeransskal
- 1 spsk Hakkede mandler eller nøddekerner
- ½-1 dl Sherry
Alle ingredienserne blandes og piskes sammen til en luftig creme, som fordeles mellem de 2 bunde. Lagkagebundene kan med fordel stænkes med lidt sherry inden kagen lægges sammen
Pynt ovenpå kagen:
- 100g Flormelis
- 1-2 spsk sherry
- Fint hakket sukat + pomerans
Flormelis røres med Sherry og kagen dækkes med glasuren og drysses med hakket frugt.
Kagen smager bedst hvis den får lov at stå nogle timer før den spises.