Hjemmelavet Remoulade (koncentrat)

Hjemmelavet remoulade lavet af grønne tomater har jeg haft på mit sommerprogram de sidste 2 år. Det er en af de mest fantastiske måder at få brugt de meget grønne tomater som hænger på tomatplanterne sent hen på sæsonen.

Remouladen smager virkelig godt og er enormt vanedannende. Herunder følger opskriften på et “remouladekoncentrat”, som enten kan spises ufortyndet som pickles til et stykke kød eller fortyndet med mayonaise – eller creme fraise til en meget velsmagende remoulade sauce.

Ingredienser

2 kg grønne tomater,
1,5 kg agurk, drueagurker eller squash
1,5 kg pillede løg,
(tilsæt evt. 1/4 hvidkål)

Skæres i stykker og hakkes groft  i kødhakkeren. Hæld agurkesaften fra.
Massen røres med 1 håndfuld salt og stilles mindst 30 minutter, gerne mere, væsken hældes væk  og massen knuges for at få overskudsvandet ud.

Koges i 20 min. med

500ml vand
250ml eddike,

Væsken sies fra igen og massen tilsættes:

750ml eddike,
750g sukker,
1dl sennepspulver,
3 tsk. karry,
250ml hvedemel

i og varmes langsom op under omrøring indtil det koger. Koges under konstant omrøring i 20 minutter, da det brænder utrolig nemt på.

Remouladen hældes på skoldede, atamon-skyllede glas, som lukkes med låg mens remouladen endnu er kogende varm. Herved kan glasset gemmes i månedsvis ligesom hjemmelavet marmelade.