Hvis du selv dyrker dine tomater er det er fantastisk måde at få brugt dem og nyde dem friske. Dyrker du tomater i flere farver, får denne purerede tomatsuppe et rigtigt fint udseende hvis du bruger gule og/eller orange tomater. (Jeg har aldrig lavet den med grønne, blå eller sorte tomater).
- 1L Friske tomater afvaskede , skåret i tern
- ½ Grøn peber, afvaskede , skåret i tern
- ½ Rød peber, afvaskede , skåret i tern
- 1,5dl Blødt hvid brød uden skorpe (toastbrød eller flute – købebrød er faktisk bedre end hjemmelavet til denne ret)
- 6 spsk God olivenolie
- 1 Lille fed hvidløg
- 2 tsk Sherryeddike
- 1 Knivspids knust spidskommen
Alle ingredienserne hældes i blenderen.
Denne køres til suppen har karakter af en grow pure. Suppen smages til med salt og peber og stille i køleskabet i mindst 1 time. Suppen kan stå i køleskabet i op til 48 timer. Den skiller ad i længden, men er fin efter den er rørt sammen igen.
1,5dl blødt brød, uden skorpe, skæres i tern og laves til croutoner. Brødet ristes langsomt på panden i 3spsk god olienolie. Den sunde version er at spraye brødternene med olienolie på alle sider og stillle dem i ovnen i ca 20minutter.
Croutonerne køles helt af inden retten serveres.
Servering:
- Suppen hældes op i dybe tallerkener eller skåle.
- Der drysses med den gode olivenolie
- Croutonenerne lægges på.
- Til sidste drysses med frisk koriander, som kan være svært at få i danmark. Ellers bruger jeg lidt persille.
Øverst oppe har du et billede af den kalorielette version: der er ikke drysset med olie og ingen croutoner.