Piedej:
- 175g hvedemel
- 50g hønsefedt eller svinefedt
- 50g smør
- 1 tsk citronsaft
- 1-2 spsk koldt vand
Laves som mørdej. Stilles på køl i minimum 30 minutter
Fyldet:
- 500g kogt kyllinge eller hønsekød
- 250g champignon
- Salt, peber, paprika
- 2dl piskefløde
- 150g frosne majs
- 150g frosne ærter
Kødet skæres i mindre, mundrette stykker. Champinon skæres i skiver og smørristes på en pande. Tilsæt kryderrierne, piskefløden, majs. ærter og til sidst kødet. Stuvningen koges igennem og smages til med salt og peber, og hældes derefter i et tærtefad. Dejen rulles ud og lægges hen over tærtefadet. Dejen prikkes med en gaffel og pensles med sammenåisket æg.
Pieen bages i 25minutter ved 225gr celcius
Pieen serveres med en frisk grøn salat og evt. et glas hvidvin.