Min moster som har boet i England i mange år lavede denne marmelade. Opskriften er fundet i min mors gamle opskriftsamling og er inkluderet her idet hendes citrusmarmelader altid smagte godt.
900 g pomeranser
1800 g sukker (gerne rørsukker)
(kan tilsættes 2 dl. Whisky)
Pomeranserne vaskes grundigt (jeg bruger normalt de økologiske).
Lægges i gryde med vand så det lige dækker når man klemmer dem ned.
Koges i ca. 2 timer til de er møre helt igennem.
Vandet må eventuelt suppleres under kogningen.
Pomeranserne tages op af kogevandet og dette gemmes.
Når pomeranserne er afkølet, skæres de midt over og indholdet skrabes ud
med en ske, så der kun er en tynd skal tilbage.
Indholdet kommes i en gryde med 6 dl. vand og koges i 10-20 minutter.
Herefter sies indholdet gennem en sigte. Det er vigtigt at så meget af pomeranskødet
presses og skrabes gennem sigten. (Det kræver tålmodighed!)
Herefter har du en siet frugtsaft og en tør frugtrest af taver og sten på ca. en tennisbolds størrelse.
Frugtresten smides ud.
Det oprindelige kogevand blandes nu med den siede frugtsaft og det koges ind til ca. 1½ liter.
Vandmængden justeres. Der kan evt. tilsættes mere vand.
Pomeransskallerne skæres i tynde skiver. Sukkeret forvarmes evt. i ovnen.
Sukker og pomeransskaller sættes til kogevandet og marmeladen koges til den har en passende
konsistens. Kogetiden afhænger dels af hvor meget af frugtindholdet man har fået
gennem sien, dels af hvilken slags sukker man bruger.
(Jeg plejer at teste konsistensen ved at se om en teskefuld gelerer inden det kommer
rundt på en underkop).
Jeg har i min marmelade tilsat Whisky og har derfor kogt vandmængden lidt mere ind.
Min søster Kirsten i England siger at hun koger marmeladen i 10-15 min. Jeg kogte den i en time og
det var for meget!
God fornøjelse.
Hilsen Inger Grethe.