Tranebær, eller cranberries som de hedder på engelsk kan købes i de danske supermarkeder fra midten af november til en gang i Januar. Opskiften giver dig en frisk og velsmagende puré af rå tranebær og appelsin tilsat appelsinlikør. Fantastisk velsmagende tilbehør til kalkun, and og gås juleaften.
Dette er en friskt smagende rå relish lavet af friske tranebær, appelsin, sukker og contreau. Den kan med fordel laves dagen før den skal bruges, da den smager bedre hvis den har fået lov at trække inden servering.
- 500g cranberries
- 1 økologisk appelsin, skrællet
- 1,8dl sukker
Contreau til det smager sådan som du ønsker.
Cranberry (tranebær) puttes i blenderen sammen med den itu-skårne appelsin og sukker. Kør blenderen til du er tilfreds med resultatet – en ensartet rød pure. Smag til med Contreau.
Opbevares i køleskabet.
Denne opskrift fik jeg af Libby Brandt da jeg i 1978 boede i Canton; NY