Dette er en meget gammel opskrift jeg fik da jeg boede i New York i begyndelsen af 1990’erne. De er bagt mange gange med stor succes – de forsvinder alt for hurtigt.
- 225g Mørk chokolade
- 5,5dl Hvedemel
- 3,75dl Havreklid
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk Natron
- ½ tsk Fint salt
- 225g Smør (Usaltet)
- 2,5dl Sukker
- 2,5dl Mørk Farin (hårdt pakket i målebægret)
- 2 Store æg ved stue temperatur
- 1 tsk Vaniljesukker
- 325g Mørke chokolade chips
- 3,75dl Hakkede Valnødder el Pecannødder
Tænd for ovnen på 180grader (cirkulationsoven)
De 225g Chokolade smeltes over et vandbad og det afkøles.
I en mellemstor skål blandes hvedemel, havreklid, bagepulver, natron og salt.
I en stor skål piskes det bløde smør i ca 30 sekunder eller til det er helt blødt. Tilsæt sukker, farin og vaniljesukker og pisk i ca 1 minut til det er godt blandet. Overpisk endelig ikke dejen, da det påvirker kagerne konsistens. Æggene tilsættes 1 af gangen, pisk til det er blandet i dejen efter hvert æg. Tilsæt den afkølede/smeltede chokolade. Melblandingen tilsættes i 4-5 portioner. Der piskes på laveste hastighed, kun til dejen lige hænger sammen. Til sidst røres Chokolade chips og nødder i dejen med en ske.
Dejen sættes på en bagepapirbeklædt bageplademed en teske. Dejen formes til en kugle på ca 2,5cm i diameter. Kagerne hæver en del.så der skal være mindst 5cm i mellem hver dejkugle.
Bages i 9-12minutterDejen sættes på en bagepapirbeklædt bageplademed en teske. Dejen formes til en kugle på ca 2,5cm i diameter.l kagerne er flade og der er dannet revner i overfladen. Afkøles 1-2minutter på bagepladen før kagerne flyttes over på risten til endelig afkøling.