Denne opskrift på pebernødder stammer fra min mor, som havde den fra bedstemor i Sevel – så jeg vil gætte på at den er 100 år gammel.
Du får uendeligt mange pebernødder ud af denne opskrift!
- 500g Smør
- 500g Sukker
- 2 dl Piskeføde
- 1,5tsk Ingefær
- 2tsk Kanel
- 1 tsk Hvid peber
- 1 tsk Kardemomme
- 1 tsk Bagepulver
- 2 tsk Natron
- 1 kg Hvedemel
Smør og sukker piskes til en blød og luftig masse. Natron røres i piskefløden og derefter i sukker/smørmassen. De tørre krydderier blandes i hvedemelet, sigtes og røres i dejen.
Dejen rulles i lange pølser ca 1 cm i diameter og skæres derefter til pebernødder.
Pebernødderne bages i ca 8-10 minutter ved 160 gr. de skal helt ikke tage meget farve, da de hurtigt smager brændt.