Bagerens Bløde Boller

Bløde boller
Den bolle er let og luftig  lige som dem du køber i bagerens butik.
Bollerne er ret søde.  Skorpen er tynd og blød.
De kan med fordel anvendes til fødselsdage.

Ingredienser

  • 1 l vand
  • 200g rørsukker
  • 250g gær (3 spsk tørgær)
  • 200 g smør (blødgjort)
  • 25 g salt
  • 4 æg
  • 2200 g hvedemel

Efter bagning kan bollerne pensles med æggestrygelse:

  • 1 æg og tilsvarende vand piskes sammen

Lunkent vand, gær, mel, stødt melis, æg og salt æltes til en dej. Når dejen er næsten færdigæltet (håndæltes) tilsættes den blødgjorte smør/margarine. Dejen æltes til den slipper uden at være klistret.

Tænd ovnen på 250°.

Efterhæver 2 × 15 min. og 1 × 45 min. gerne længere.

Dejen hviler  i 15 min. hvorefter den delen i 2 æltes og hviler igen i 15 min, så æltes dejen igen og slås op til ca 50 boller som stilles på en bageplade til eftehævning. For det bedste resultat holdes bollerne fugtige med tempereret vand fra en forstøver. Hæver i 45 min. eller til  dobbelt størrelse. Bager ca 15 minutter temperatur ca. 220 grader. Bagetid ca. 15 min.

Straks efter bollerne kommer ud af ovnen stryges de med en æggestrygelsen.

Extra lækre hvis de serveres lune fra ovnen, men lidt svære at skære.

Velegnede til frysning, dog skal du være forsigtig nå de fryses idet bollerne nemt tager skade når de lægges i en pose.

Variation

Denne dej kan med fordel anvendes til både boller, kanelbrød og kanelkringle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *