Denne appelsinkage er lavet af purerede hele appelsiner. Den smager rigtigt meget af appelsin, da både skallen og frugtkødet er pureret. Opskriften fik jeg for mange år siden af en af lægesekretærerne på Roskilide Amts Sygehus. Hun havde coeliaki, det er derfor der der ingen mel i kagen.
2 økologiske appelsiner
Vaskes grundigt og koges i 2 timer. Appelsinerne skal til en hver tid være dækket af vand. Appelsinerne afkøles, deles i mindre stumper og pureres.
6 æg
Piskes så de lige hænger sammen, og tilsættes:
1 dl sukker
1,5dl groft hakkede, smuttede mandler
2 tsk bagepulver
Det hele blandes godt sammen. Dejen hældes i en smørsmurt, meldrysset springform, og bages 1 time ved 180gr. Kagen køles af til den er lun. Den glaseres med chokoladeglasur.
100g mørk chokolade
2spsk smør
Chokolade og smør smeltes sammen. Når det har en ensartet konsistens fordeles det på toppen af kagen. Kagen afkøles og serveres.
Kagen har godt af at trække i køleskabet natten over inden den serveres.