Denne opskrift er til en usædvanlig gulerodskage. Opskriften er gammel, jeg fik den for mere end 30 år siden da jeg boede i USA
Kagen:
- 3 Store æg
- 4,4 dl Sukker
- 2,5 dl Rapsolie
- 5 dl Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 2 tsk. Natron
- 2 tsk. Kanel
- 1 tsk. Stødt koriander
- 1 tsk. Vanilla
- 2,5dl Rosiner
- 5 dl Gulerødder-skrællet og revet fint
- 2,5dl Valnødder – hakket groft
- 2,5dl høvlet kokosnød (købe f.eks. i de tyrkiske købmandsforretninger)
- Kan du ikke skaffe høvlet kokosnød kan det erstattes med 1dl kokosmel.
- 1 dåse (nettovægt 220g) knust ananas
Cremen:
Hvordan:
Æg og sukker piskes til det er tykt, lyst og fugtigt. Olien tilsættes under piskningen, idet det hældes ned i dejen i ganske tynd stråle.
Mel, bagepulver, natron og krydderier sigtes sammen i en skål. Bland rosiner og valnødder heri.
Hvis du ikke kan finde knust ananas, da brug det i skiver, lad det dryppe godt af og hak det.
Rør melblandingen, gulerødder, ananas og kokos i dejen.
Dejen hældes i en smørsmurt, meldrysset form (20x30cm).
Kagen bages ved 180gr (ikke cirkulation, konventionel ovn) i 60 minutter eller til en tændstik kommer ren ud af kagen. Kagen afkøles helt.
Alle ingredienser til cremen blandes i en skål og piskes til det er let og luftigt og ensartet i konsistensen.
Cremen smøres oven på kagen og den stilles køligt nogle timer.
Du kan også vælge at bage kagen i en stor springform. Når den er bagt og afkølet flækkes kagen på midten og der lægges creme imellem lagene samt uden på. Det ser fint ud til festlige lejligheder.