Dette er en beskrivelse af de ting jeg efterhånden har samlet mig i mit køkken til at lave dejen til mine surdejsbrød. Udstyr til surdejbagning gør livet lidt lettere. Forklæde – det grisser rigtigt meget at rode med surdej, idet dejen er klistret og man ofte har våde fingre. Både du og dit køkken bliver nemt…
Måned: december 2018
Hjemmelavet hævekasse
Jeg har lavet en hævekasse ud af en gammel termoelektrisk køletaske. Denne type køletaske er uden andre bevægelige dele end en blæser til at fordele luften. I modsætning til et køleskab, hvor der flyttes varme ved at et kølemiddel pumpes rundt, fungerer dette ved hjælp af et halvlederelement (halvledere er hvad der er i transistorer…
Surdejsbrød med Emmer og Quinoa
Dette brød er bagt af en frisk surdej.Surdej fodres i forholdet 1:5:5 blandet og sart til fermentering ved 25 grader. Efter 5 timer var den livlig og flot. Bagerprocenterne Melblanding 100% FuldkornsEmmer 20% FuldkornsHvede 13% FuldkornsQuinoa 4% Manitoba 16% Hvedemel, Alm. 48% Vand 77% Salt 2,2% 160 g surdej690 g vand920g mel beststående af en…
Turkey Tetrazzini
Turkey Tetrazzini er en ret som har været kendt i min familie siden jeg som barn i slutningen af 1960erne boede i Chicago. Faktisk ved jeg ikke om den findes her i danmark, og hvad den skulle kaldes. Det er en ret som er moderne lige nu, hvor kampen mod madspild er noget vi hører…
Surdejsbrød med appelsin, tranebær og honning
Opskriften til dette surdejsbrød med appelsin, tranebær og honning er lavet ud fra inspriation fundet på nettet. Brødet er lavet af en beriget surdej, så krummen er blød og lækker. Brødet er sødet med honning og det har dejlig aroma af appelsinsaft og skal. Forberedelser 6-8 timer før jeg planlægger at lave min brøddej fordres…